top of page
Petri Parviainen puttikoulutus

Vauhti, linja ja greeninluku - putin tärkeimmät taidot. 

Puttivalmennuksessa lähdetään aina liikkeelle pelaajan yksilöllisistä tarpeista ja tavoitteena on auttaa pelaajaa ymmärtämään miten juuri hän voi tulla paremmaksi puttaajaksi. 

Maailman parhaiden pelaajien puttitekniikoissa on paljon tekijöitä, jotka ovat tärkeitä ja olennaisia, mutta niissä on myös paljon erilaisia seikkoja, jotka ovat vain esteettisiä. Parhaat puttaajat ovat kuitenkin kaikki erinomaisia hallitsemaan vauhtia ja pallon lähtösuuntaa. Hyvän puttaamisen lähtökohtana on ymmärtää olennaisimmat tekijät, joilla on eniten merkitystä onnistumisen kannalta. Puttivalmennukseni lähtee aina tästä - auttaa pelaajaa ymmärtämään tärkeimmät periaatteet ja erottaa ne esteettisistä ja merkityksettömämmistä tekijöistä. Valmennuksen tavoite on löytää pelaajalle toimiva puttitekniikka, jonka avulla pystyy hallitsemaan putin tärkeitä taitoja. 

Loistava puttaaminen ei ole pelkästään hyvää tekniikkaa vaan se on kombinaatio Greeninlukua, vauhdinhallintaa ja osittain myös strategista osaamista. 

LET player Trish Johnson

Pete ja LET-legenda Trish Johnson Valle Del Estessä

Puttaamisen 3 keskeisintä ja tärkeintä taitoa ovat: 

Vauhti 

Vauhdin hallinta on putin kenties tärkein yksittäinen osa-alue. Vauhdin hallinta vaikuttaa puttilinjan valintaan, starttilinjaan ja lopputulokseen erittäin paljon. Vauhdin hallinta lähtee pelaajan kyvystä hallita mailan vauhtia ja sitä kautta kykyä lähettää pallo oikeaan linjaan siihen sopivalla vauhdilla. 

linja

Pallon starttaaminen oikeaan linjaan on tärkeää ja sen hallinta on ensisijaisesti riippuvainen linjan valinnasta, vauhdista ja mahdollisista kompensaatioista lyönnin aikana. Pallon starttilinjaan pelaajana tekniikassa vaikuttaa eniten lavan hallinta, kyky hallita lavan asentoa liikkeen aikana on paljon tärkeämpi taito kuin mailan liikesuunnan hallinta. 

Tähtääminen putterilla

Viheriön lukeminen 

Puttilinjan lukeminen on tärkeä taito ja on hyvä muistaa, että se on nimenomaan taito jonka voi oppia ja sitä voi harjoitella. 

 

Petri on yksi Euroopan 3-tason AimPoint green reading kouluttajista. AimPoint on viheriönlukumentelmä jonka avulla opit lukemaan puttilinjat kaikilla viheriöillä nopeasti ja tarkasti. AimPoint ottaa huomioon myös pelaajan oman vauhtipreferenssin, joten  halusitpa putata hieman kovempaa tai hiljempaa hyödyntäen kallistusta enemmän, AimPoint sopii molemmille. 

Vauhtikontrolli
bottom of page